Bjäran

Bjärans musikaliska vägar möttes tidigare än bandet bildades. De fyra medlemmarna träffades i tidliga åldrar på folkmusikkurser och har därigenom en gemensam traditionsgrund för den svenska folkmusiken, nämligen mellansveriges starkt levande musikaliska kärvhet. De tidiga mötena banade väg för ett tätt samspel och redan från start hittade Bjäran ett givet sound. 

Ett dynamiskt möte mellan breda klangbilder och malande slagverk skapade soundet på Bjärans debutalbum ”Ack ve” som släpptes våren 2014. Den säregna ljudbilden når många dimensioner och väcker tankar hos lyssnaren. Efter att debutalbumet släpptes har Bjärans uppmärksamhet växt hos så väl vana som ovana folkmusiklyssnare.

”Musik är lika len som en sten som slipats av vattnet mot stranden, och Bjäran visar att mjukhet inte måste betyda brist på karaktär. Förutom en mängd välfunna arrangemang av inte sällan utmärkta låtar bjuder ”Ack ve” på en god dos originalitet. Att detta bara är deras första skiva lovar mycket gott.”- Peter Sjöblom, 28/02 – 14, Tidningen Kulturen

Bjäran har sedan bandet startades 2012 gjort ett hundratal spelningar runt om i norra Europa,
Vunnit pris som
”Årets unga folkmusikband” 2012 och
”Årets Nykomlig” på Folk- & Världsmusikgalan 2014


Skivor på Dimma:


DIS026
Bjäran

Pressbilder


henning@dimmaswe.com henning@globalhenning.se