Kapten Bölja

Kapten Bölja är ett band som spelar folkmusik med sången och berättelsen i centrum.

Bandet består av tre namnkunniga folkmusiker Johanna Bölja Hertzberg - sång, Tomas Lindberg - gitarr, bosoki, Ola Hertzberg - nyckelharpor. Kapten Bölja har en dragning till medeltida ballader med vackra melodier, svängiga polskor och smäktande skillingtryck från förra sekelskiftet. Skön musik i det lilla formatet!

Ola Hertzberg spelar nyckelharpa i hyllade Outhouse Allstars, Tomas "Limpan" Lindberg kan höras i välkända grupper som Draupner och Fomp. Johanna Bölja Hertzberg är en erfaren folksångerska som sjungit i konstellationer som Ranarim och Ditt Ditt Darium. Kapten Bölja släppte sin första skiva sommaren 2007, men hann inte göra många konserter innan småbarnsåren kom emellan. Nu är tiden inne för att lira igen!

Skrivet om Kapten Böljas debut-CD:

"Jag tycker mig höra ett återuppväckt Folk och Rackare. Detta innebär inte att Kapten Bölja inte står på egna ben. Johanna har en fin röst och kompet har bredd, (---)"Får du en vän´, med pizzicato på nyckelharpa och Limpan Lindbergs bouzouki, får håret att resa sig i nacken." Lira

"Många ballader i snygga arr. Tycker om Johannas röst, den är klar, varm och enkel." Tidningen Spelmannen


Skivor på Dimma:


DIS001
Kapten Bölja

henning@dimmaswe.com henning@globalhenning.se